Virtuális szerver

Szerverkapacitás rugalmasan

Majdnem biztosak vagyunk benne, hogy Önnek sem a kedvenc munkahelyi elfoglaltsága a szerverbeszerzés, konfigurálás és üzemeltetés. Ha nem ez a hobbija, és volt már olyan helyzetben, hogy hirtelen, vagy viszonylag rövid időn belül nagyobb szerver kapacitásra lett volna szüksége a cégnél, ez biztosan érdekelni fogja.

Gyakran előfordul, hogy megszületik egy cél, egy projektterv, elindulna egy új szolgáltatás, amihez szerverre van szükség, csakhogy már ennél az első lépésnél megtorpanhat a projekt. Hiszen egy szerver beszerzéséhez, beüzemeléséhez, karbantartásához egyrészt sok idő, nem kevés szaktudás és persze tőke kell, amiből nem mindig van elegendő…

Ha a pénz, szaktudás és idő is rendelkezésre áll, még mindig ott van a kapacitás kérdése. Saját szerver vásárlása esetén könnyű nagyobb erőforrás mellett dönteni – a jövőre gondolva – mint amennyit az adott helyzet, vagy a közeljövő megkövetelne. Ez persze nem csak a szerver vételi árát befolyásolja, hanem a későbbi rezsi költségeket is, mivel a saját telephelyen történő szerver üzemeltetés számos addicionális költséggel jár. Szükség van áramra, hűtésre, rendszergazdára, karbantartásra, stabil és nagy sávszélességű internetkapcsolatra, szoftverekre… és még az is lehet, hogy a többlet kapacitásra valójában soha nem lesz szükség.

Természetesen, mint mindenre, erre is van megoldás, ami nem jár kompromisszummal. Bármikor bérelhet cége számára egy szoftveresen megvalósított, virtuális szervert, amellyel akár 15-30% költségcsökkentést érhet el a saját szerver üzemeltetési költségeihez képest, nem beszélve a járulékos feladatokról, amit más végez el Ön helyett. Ráadásul a kapacitás havi szinten módosítható, az igénybevétel függvényében. Így Önnek csak a valóban szükséges és felhasznált erőforrások után kell fizetnie.

Még egy fontos szempont: a biztonság.

Sokan érzik nagyobb biztonságban szervereiket saját szerver szobájukban. Ez természetesen érthető, de amíg a szerverek nem állnak napi 24 órában őrzés alatt, addig nem lehet minden fizikai behatásra/eshetőségre felkészülni (mint például betörés-, tűzkár vagy egy elromló klímaberendezés).

Ami pedig a bizalmat illeti…
Az adatközpontokban elhelyezett szervereken tárolt adatokhoz kizárólag a cég és a szerződésben foglalt személyek köre férhet hozzá.

Összefoglalva a virtuális szerver előnyeit:

 • Költséghatékony, akár 15-30%-os költségcsökkentés a saját üzemeltetéssel szemben
 • Kiválthatja a saját géptermet
 • Előfizethető havi-díjas konstrukcióval, nem igényel egyszeri nagy összegű beruházást
 • Segít a szükségtelen szerverkapacitás felhalmozásának elkerülésében, emellett bármikor rugalmasan igénybe vehető
 • Biztonságos, legmagasabb biztonsági szabványoknak megfelelő géptermek
 • Professzionális hardverek és üzemeltetés
 • Redundáns infrastruktúra, 99,5%-os rendelkezésre állás
 • 24/7 órás rendszerfelügyelet és operátori csapat
 • Többszörös gerinchálózati adatkapcsolatokkal biztosított internetelérés, nemzetközi irányba is
 • Folyamatos hűtés, energiaellátás, állandó, élőemberes őrzés
 • Lehetővé teszi a leállásokból adódó veszteség elkerülését
 • Nagy adatátviteli sebesség a 100 Mbit/s-tól akár több Gbit/s-ig
 • Interneten keresztüli teljes körű hozzáférést biztosít a cég adataihoz

Kérem a kedvezményes ajánlatot az alábbiakra:

Kedvezményes áron elérhető szolgáltatásaink

Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right