{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

A virtuális térben is otthonosan mozgó civilek – megvannak az InnoMax-díj nyertesei

A virtuális valóság tanulást segítő lehetőségeinek kiaknázása, a dróntechnológia alkalmazása a tájtervezésben - többek között ilyen és ezekhez hasonló ötletek nyertek az Invitech InnoMax-díjon.

Több ezer szavazat érkezett a benevezett ötletekre, a győztesek között ott volt az orosházi Németh Imre Alapítvány, amely drónok és VR-felszerelések segítségével kívánja gazdagítani az iskoláskorú gyermekek számítástechnika oktatását, és ezekhez kíván egy kiképző parkot létrehozni. A Dél-Alföldi Urbanisztikai Egyesület Szeged városának fontosabb fejlesztéseit, az azokkal kapcsolatos terveket szeretné szemléletesebbé tenni egy applikációs segítségével, amely városi séták közben mutatná meg az elképzeléseket interaktív módon. A Kompánia Alapítvány a szociálisan hátrányos helyzetű és tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek fejlődését elősegítő, a virtuális valóságot is segítségül hívó foglalkozásaihoz nyert anyagi támogatást.

invitech innomax 2022 nyertesek

„Öröm látni, ahogy az innovatív megoldások, a modern technológia vívmányai beépülnek a mindennapi életünkbe. Kiemelt cél, hogy országunk ezen a téren a jövőben is fel tudja venni a versenyt a nemzetközi mezőnyben, ezért nagy figyelmet fordítunk a digitális fejlesztésekre és az oktatásra.” – fogalmazott Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri tagja.

Az eszközpályázat győztese az EVK Szakkollégium digitális szakmai kollaborációs tér kialakítását célzó ötlete. A Magyar Permakultúra Egyesület közönségdíjas pályázat az ökológiai válság lassítását tűzte ki célul. A fenntartható tájtervezéssel és az abban alkalmazott dróntechnológiával nevezett és nyert.

„Ahogy a világ, azon belül a digitalizáció még hatványozottabban gyorsul, úgy lesznek a pályázatok is egyre izgalmasabbak évről évre. Jó érzés megtapasztalni, hogy az ügyfeleink mellett, az egyes társadalmi csoportokon segítő civilek innovatív ötleteinek megvalósításában is segíteni tudunk” – nyilatkozta Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese, a zsűri tagja.

invitech innomax 2022 Marton László

A pályázatok elbírálásában Solymár Károly Balázs és Marton László mellett részt vett Dr. Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója; Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója; valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Széchenyi logo