{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Az Invitechről

Az Invitech Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldás-szállítója, amely több mint 6 000 vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének nyújtja menedzselt infokommunikációs szolgáltatásait. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 10 450 km országos lefedettségű optikai hálózat, 6 500 hálózatba kötött épület, és több mint 3 500 négyzetméter adatközpont – ennek része hazánk egyetlen, független TIER-III tanúsítással rendelkező datacentere is – alkotja. A vállalat 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.

Az Invitech komplex megoldásait többek között távközlési vállalatok, egészségügyi intézmények, pénzintézetek, energetikai vállalatok és szállítmányozási cégek is igénybe veszik. Célunk, hogy partnereink működését a középpontba helyezve, a mindennapokban is elérhetővé tegyük számukra a legkorszerűbb technológiákat, melynek legfőbb biztosítéka társaságunk 650 fős, magasan képzett, elkötelezett szakembergárdája.

Ha többet is szeretne megtudni az Invitechről, kérjük, töltse le cégbemutatónkat az alábbi linkről: az Invitech cégbemutatója.

Cégtörténet

Az Invitel Csoport jogelődjei helyi koncessziós társaságként működnek.

Az Invitel elődei

1995

2001

A francia tulajdonú Vivendi felvásárolja az Invitel jogelődjeit.

Invitel cégnév bevezetése

2003

2007

PanTel és Tele2 felvásárlása

Mid Europa Partners felvásárolja az Invitel Csoportot

2009

2011

FiberNet lakossági üzletágának felvásárlása

Szétválás:
Invitel => lakossági
Invitech => B2B
& Nagykereskedelmi

2016

2017

China CEE-Fund felvásárolja az Invitel csoportot

Digi felvásárolja az Invitel lakossági üzletágat

2018 Q2

2019 Q1

Invitech felvásárolja Novotront (optikai hálózat és tornyok)

Az Invitech története a gazdasági rendszerváltozás idejére nyúlik vissza. 1989-ben a korábban monolit struktúrában működő Magyar Posta három részre válásával a távközlési feladatok önálló társaságba szerveződtek. Az 1993-ban hatályba lépett távközlési törvény koncessziós szolgáltatásnak minősítette a közcélú telekommunikációs szolgáltatásokat, így 1994-ben 12 önálló telefontársaság jött létre – ekkor alakultak meg az Invitech jogelődjei is.

2001-ben a jogelődök és további társaságok felvásárlásával megalakult a francia tulajdonú Vivendi cégcsoport. 2002-ben ezek a jogelődök beolvadtak a Vivendi Telecom Hungary Rt-be, melyet 2003-ban befektetési társaságok vásároltak meg. Az így létrejött vállalat Invitel néven egységesítette termékeit és szolgáltatásait. 2006-ban az Invitel internetes szolgáltatókat vásárolt fel és a csoport tagja lett a Pantel, mely az egyik országos lefedettségű távközlési gerinchálózatot működtette.

2007-ben az Invitel felett a Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) szerzett tulajdont.

2007-2008 között a cégcsoport további felvásárlásokat hajtott végre, melyek eredményeként az ország egyik vezető, folyamatosan bővülő kínálatot nyújtó hálózati szolgáltatójává nőtte ki magát.

2009-től a Mid Europa Partners (MEP) fokozatosan megvásárolta a teljes Invitel részvénycsomagot; ennek eredményeként 2010-ben az Invitel az MEP tulajdonába került. Időközben a társaság további távközlési akvizíciókat folytatott le.

Az immár több mint húszéves tapasztalattal rendelkező cégcsoport 2016-ban jelentős szervezeti korszerűsítést hajtott végre: mintegy féléves előkészítő munkát követően 2016. június 30-tól INVITEL Távközlési Zrt. néven a korábbi lakossági és kisvállalati üzletág, valamint Invitech Megoldások Zrt. néven a közép- és nagyvállalati, az intézményi, és a nagykereskedelmi ügyfelek kiszolgálását végző üzletágak immár cégjogilag önálló társaságként működtek a továbbiakban. Az Invitech cég létrejöttét tehát 2016. június 30.-ra tesszük.

2017 márciusában az Invitel Csoport részvényeinek meghatározó hányada a China-CEE Fund tulajdonába került. A China-CEE Fund egy 430 millió dolláros private equity alap, amelynek befektetési tanácsadója a budapesti irodával is rendelkező CEE Equity Partners. Az alap a közép-kelet európai régió egyik vezető pénzügyi befektetője.

A lakossági és kisvállalati üzletágat képviselő Invitel Távközlési Zrt-nek a DIGI Kft. általi felvásárlása 2018. május 30-án zárult le, mellyel a korábbi csoportstruktúra is átalakult: az Invitel Csoport megszűnt, az Invitech pedig változatlan tulajdonosi háttérrel, önállóan folytatta tevékenységét.

Az Invitech- cégjogilag teljes nevén: Invitech ICT Services Kft.- 2018. augusztus 31-i közgyűlésének döntése értelmében módosult a cégcsoport makróstruktúrája, melyről bővebb információ itt olvasható.