IoT – Internet of Things avagy a „dolgok Internete”

Az Internet – mint a világot összekötő virtuális tér - globalizációjának és tömeges felhasználásának kezdetén elsősorban az emberek közti kommunikáció és információ küldés csatornájaként élt tudatunkban. A technológiai fejlődés következtében már napjainkban is egyre több olyan eszköz kapcsolható – és ezáltal kapcsolódik is - a hálózatra, mely saját magáról és környezetéről is jelentős méretű adatot, információt generál. Ezen információk összegyűjtése, tárolása, feldolgozása, valamint felhasználása olyan lehetőségeket kínál számunkra, melyek mellett nem mehetünk el csukott szemmel

Tovább

Technológia

Az IoT világ terjedését a megfizethetőbb szenzorok, a beágyazott intelligencia és vezérlés, a mindenütt jelenlévő adatátviteli technológiák és a fejlett adatelemző képességek teszik lehetővé.

Szenzorok

Környezetünk valós idejű mérésére

Részletek

Adatátviteli technológiák

LPWAN, RFID, WIFI, GSM

Részletek
adattarolas_es_elemzes_icon-01

Adattárolás és elemzés

Szerver-és szoftverkörnyezet

Részletek

Biztonság

Hálózat- és adatvédelem

Részletek

Mit jelent az IoT a vállalatok életében?

Az okoseszközök számának növekedése és a hálózatok markáns fejlődése az IoT technológiák üzleti felhasználhatóságát már napjainkban is lehetővé teszi. Napjaink innovációinak tere és üteme előrevetíti, hogy hamarosan életünk szinte minden színtere intelligensé válik.

A valódi érték, melyet az IoT megteremt a nagy mennyiségű adatgyűjtés következtében megvalósítható adatelemzés és felhasználás. A hálózatok megteremtik a lehetőségét annak, hogy a keletkező hatalmas mennyiségű információ – a megfelelő infrastruktúrák kialakításával – valós időben elemezhetővé váljon.

A felhő alapú alkalmazások használata a kulcsot jelenthetik az értékes adatokhoz, mivel lehetővé teszik az alkalmazások elérhetőségének térbeli és időbeli függetlenségét.

Segítünk feltárni cége új lehetőségeit

Szolgáltatásainkról és az önnek nyújtható előnyökről kérjen ingyenes személyes konzultációt szakértőinktől!

* Kitöltése kötelező
Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right