Egészségügy

A szennyes síktextilek, védőruhák, lepedők, gumírozott textilek kezelésére és nyilvántartására nyújt hatékony megoldást az Invitech textilmenedzsment alkalmazása. Társaságunk az informatikai megoldás szállítása mellett vállalja a kórháza textilmenedzsment tevékenységének teljes átvilágítását is. A felmérés eredményeit összegezve és elemezve javaslatot teszünk egy olyan optimalizált folyamat kialakítására, amellyel az intézménye jelentős megtakarítást, pontosabb mosodai elszámolást, és tervezhető készletgazdálkodást érhet el.

RFID alapú textilgazdálkodási megoldás

A szennyes síktextilek, védőruhák, lepedők, gumírozott textilek kezelésére és nyilvántartására nyújt hatékony megoldást az Invitech textilmenedzsment alkalmazása. Társaságunk az informatikai megoldás szállítása mellett vállalja a kórháza textilmenedzsment tevékenységének teljes átvilágítását is.
A felmérés eredményeit összegezve és elemezve javaslatot teszünk egy olyan optimalizált folyamat kialakítására, amellyel az intézménye jelentős megtakarítást, pontosabb mosodai elszámolást, és tervezhető készletgazdálkodást érhet el.

A textilmenedzsment szolgáltatásról

Megoldásunkkal rendkívül vékony chipek kerülnek bevarrásra a textilekbe. A tisztításra szánt, illetve a mosatásból visszavett textíliákat tartalmazó csomagokat a személyzet áttolja az általunk szállított azonosító kapun. Ekkor a rendszer a másodperc tört része alatt megállapítja csomagban lévő textíliák darabszámát, típusát, származási helyét, valamint a textília élettörténetét is.

Széles riportolási lehetőségek

Megoldásunk riportolási lehetőségek széles választékával képes támogatni a kórháza vezetőinek munkáját:

 • Nyomonkövetés: A különböző textiláruk kórház és mosóda közötti, illetve a kórházi osztályok közötti mozgásának nyomonkövetése másodperc pontossággal történik. Minden egyes textil esetében szűrhetőek a történeti előzmények az átadó/átvevő személyre vagy szervezetre, időre, textiltípusra.
 • Beszerzés tervezésének támogatása: A textilek átlagos selejtezésének bemutatása, amely megmutatja, hogy hány mosatási ciklus után került az adott textil típus, az adott anyagösszetétel, illetve az adott szállító textilterméke selejtezésre.
 • Pontos készletkimutatás: Részletes textilkarton, amely megmutatja minden egyes kiválasztott textil esetében, hogy mikor került beszerzésre, pontosan hányszor és mikor mosták ki, mikor adta vissza a mosoda, mikor lett leselejtezve.
 • Rejtett készletek feltárása: A kimutatással a kórház minden egyes textiljéről megállapítható, hogy mennyi idő telt el a legutolsó mozgatásuk óta. A riport lehetőséget nyújt arra, hogy a szekrények mélyén rejtőző, nem használt textileket begyűjtve, az éves textilpótlás mennyiségét nagymértékben mérsékelje a kórháza.

A szolgáltatás előnyei

 • Jelentős költségcsökkenés
 • Jelentősen növelhető a textilek élettartalma azok valós mozgási és selejtezési tényadatai alapján
 • Racionálisan előre tervezhetővé válik a textilbeszerzés és bérlés, a valós elhasználódási mérték alapján
 • Az elfekvő textilkészlet csökken
 • Mérhető tényadatokon történik a mosodával történő elszámolás
 • Az egyes textiláruk aktuális tartózkodási helye digitálisan nyomon követhető
 • Automatikus leltározás
 • A tevékenységgel kapcsolatos költségek és folyamatok átláthatóvá vállnak
 • Papír alapú helyett elektronikus nyilvántartás
 • Rövidebb munkaidő ráfordítás a textilkezelésben
* Kitöltése kötelező

Kapcsolódó információ

Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right