Közművek

Az intelligens fogyasztásmérők segítségével a közmű szolgáltatók távolról is képesek leolvasni a fogyasztási adatokat és akár korlátozni a nem fizető ügyfelek felé a szolgáltatást. Más érzékelők elhelyezésével pedig könnyebbé válhat behatárolni a meghibásodások pontos helyét, ezáltal felgyorsítva a hibaelhárítást, valamint képesek szabályozni az ingadozó felhasználói igények kiszolgálását.

Fogyasztásmérés

Víz, gáz, energiafelhasználás mérése szenzorok segítségével. A megoldás bevezetésével elkerülhető a fogyasztók eladósodása, kiszűrhető a jogosulatlan felhasználás, valamint a fogyasztás mértéke szabályozhatóvá válik, sőt, lehetőség nyílik az abba való beavatkozásra is.

Szivárgás ellenőrzés

A vízművek számára évről-évre jelentős költséget jelent a szivárgásokból adódó vízveszteség, valamint a fogyasztásmérők helyszíni leolvasása. A LPWAN technológia segítségével a szenzorok érzékelik a szivárgást, és riasztást küldenek a hiba pontos helyéről, valamint folyamatos információt szolgáltatnak a mérőórák állásáról.

Tartály telítettség mérés

Mérhető az egyes tartályok, ciszternák telítettségi szintje, ezáltal optimalizálhatóak a víz, gáz, vagy olajkészletek szállításának költségei.

Világítás szabályozás

A köztéri világítás szabályozásával nincs többé felesleges áramfogyasztás a kevésbé forgalmas helyeken sem. A lámpatestek a sötétedés mértékétől függően lépnek működésbe, valamint csak abban az esetben, ha a közelben mozgást érzékelnek. Ezáltal a jelenlegi fogyasztás akár 80%-kal is csökkenthető.

Gázcsövek ellenőrzése

A vízvezetékeken felül az LPWAN megoldással a gázvezetékek állapotát is ellenőrizhetjük, meggyorsítva ezzel a reakcióidőt egy esetleg gázszivárgás esetén.

Kapcsolódó információ

Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right