Mezőgazdaság

A mezőgazdaság digitalizációjának köszönhetően folyamatosan információt nyerhetünk környezetünkből, melyekre reagálva jelentősen javítható a termelés hatékonysága és a felhasznált erőforrások mennyiségének optimalizálása, ezáltal csökkentve a költségeket és a környezetterhelést.

Növénytermesztés

Öntözés szabályozás

Az öntözés szabályozásával a gyökérzónában a talajnedvesség optimális szinten tartható, ezáltal biztosítható a növényzet egészséges fejlődése és növelhető a terméshozam. Túlöntözés esetén a plusz költségek mellett a tápanyagok is kimosódhatnak a talajból.

Betegségek megelőzése

A növények fejlődésére az időjáráson felül számos egyéb környezeti tényező lehet hatással; a talaj minőségének változása, megjelenő kártevők, gombás, bakteriális vagy vírusos fertőzések mind negatívan befolyásolhatják a növekedést és a terméshozamot.
A mikroklimatikus jellemzők mérése és a növényvédelmi algoritmusok felhasználásával előre lehet jelezni a kórokozók megjelenésének valószínűségét és ezzel ütemezni lehet a beavatkozást.

Kártevő védelem

A kihelyezett távcsapdák napi gyakorisággal olvassák le a növény közelében elfogott kártevők számát, amely alapján a rajzás, majd a hőöszegekkel a lárvakelés követhető nyomon.

Időjárás monitoring

A szenzorok segítségével folyamatosan követhetjük az időjárás, vagy a növényzet közvetlen közelében mért mikroklíma változásait (csapadék, szélsebesség, levegő és talaj hőmérséklet, napsugárzás). Ezáltal lehetőségünk nyílik a megfelelő időpontban beavatkozni.

Hőmérséklet szabályozás

A melegházak esetében a páratartalom és hőmérséklet adatok alapján megmondható, hogy milyen gyakorisággal szükséges szellőztetnünk, fűtenünk, vagy éppen párásítanunk.

Segítség a bortermelésben

A talajnedvesség, törzs átmérő, cukortartalom és egészségi állapot folyamatos ellenőrzésével növelhető a terméshozam és a minőség.

Állattenyésztés

Állatok követése

Nyomon követhető a haszonállatok mozgása, hőmérséklete, vagy akár a rágásuk száma, amely alapján előre felderíthetőek és elkülöníthetőek a beteg állatok, az újszülött állatok esetében pedig növelhetőek a túlélési esélyek.

Kapcsolódó információ

A LPWAN technológia egyik elsődleges alkalmazási területe a mezőgazdaság, ahol olyan nagy területek lefedése szükséges, ahol többnyire nincs megfelelő áramellátás és mobil lefedettség.

Tudjon meg többet a LPWAN technológiáról…


Együtműködő partnerünk az
www.agrosense.com

Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right