ALTEO Nyrt.: növekedésre hangolva

„Az Invitel Csoport adatközponti kompetenciája meggyőzött minket arról, hogy szervereinket is a szolgáltató Kozma utcai adatközpontjába költöztessük, amely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek.”
ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója
 

Komoly elvárások, összetett feladatok

A Sinergy 2015-ben történő akvizíciója után szükségessé vált a két különböző informatikai háttér összehangolása, valamint a telephelyek közötti összeköttetés megvalósítása. Ehhez olyan infokommunikációs szolgáltatóra volt szükség, amely az irodai és üzletviteli támogató megoldásokat stabilan és ügyfélre szabottan, egy kézből biztosítja, valamint képes a legösszetettebb rendszerek kiszolgálására is. További fontos elvárás volt a rövid kivitelezési határidő, valamint az üzletmenet folytonosságának biztosítása a fúzió ideje alatt. A feladat jelentőségét tovább növelte, hogy nem egy szokványos irodai megoldás szállítására, hanem rendkívül magas megbízhatóságú, az energetikában elvárt üzemkészséget is garantálni képes rendszer megvalósítására volt szükség. Emellett elvárás volt az is, hogy az ALTEO Nyrt.t jövőbeni változásaihoz, fejlődéséhez igazodó, rugalmas és jól skálázható informatikai környezetet alakítson ki a szolgáltató. Az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech széles körű szolgáltatás-portfóliójával, hasonló volumenű projektekben szerzett, jelentős szakmai tapasztalatával optimális választásnak bizonyult.
 
„Az ALTEO Nyrt-től, mint tőzsdén jegyzett energetikai cégtől a transzparencia mellett, a hatékony működést is elvárják a befektetők. Ugyanezt várja el a vállalat partnereitől is, kiváltképp, ha olyan stratégiai fontosságú területekért felelnek, mint az informatika, hiszen az energetikai rendszerek hatékony működtetése ma már elképzelhetetlen korszerű informatikai és telekommunikációs háttér nélkül. Elég csak az olyan összetett létesítmények kiszolgálására gondolni, mint az erőművek vagy a szabályozó központok. A Sinergy portfoliójának integrálásához elengedhetetlen volt a két vállalat tökéletes informatikai összehangolása és továbbfejlesztése. Ezért úgy döntöttünk, hogy teljes körű IT-outsourcing keretében mindent egy kézből veszünk igénybe rugalmasan skálázható, költséghatékony szolgáltatás formájában. Az Invitel Csoport adatközponti kompetenciája pedig meggyőzött minket arról, hogy szervereinket is a szolgáltató Kozma utcai adatközpontjába költöztessük, amely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek” – nyilatkozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója.
 

Az IT-feladatok kiszervezése növeli a rugalmasságot

Az ALTEO-t kiszolgáló új informatikai rendszer kialakítása csupán néhány hónapot vett igénybe. Az Invitech a teljes projekt vezetéséért, tervezéséért, megvalósításáért és a minőségbiztosításért is felelt, amely magában foglalta a teljes körű informatikai felmérést, a szükséges hálózatok kialakítását, valamint a meglévő rendszerekkel párhuzamosan az új megoldások bevezetését. A 2015-ben indult együttműködés keretében az Invitech az ALTEO 12 telephelyén található, közel 200 munkaállomás biztonságos működéséért felel. A megbízás magában foglalja a szükséges informatikai eszközök és alkalmazások biztosítását is, a laptopoktól a nyomtatókon át az irodai és ügyviteli szoftverekig. Ennek a szolgáltatásnak a kiszervezése azért is előnyös az energetikai vállalat számára, mert így hosszú távon is egy rugalmasan bővíthető informatikai háttér segíti munkáját a további növekedéshez.
Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right