Erste Bank Hungary Zrt.: Egyre gondolunk

„Az Erste Banknak, mint a magyar bankpiac meghatározó szereplőjének elengedhetetlen, hogy a több mint egymilliós ügyfélkör adatai a lehető legbiztonságosabb módon legyenek kezelve. Ehhez egy olyan gyors, rugalmas, és legfőképpen professzionális szolgáltatót kerestünk, amelyik szervereink költöztetésétől azok biztonságos tárolásáig és védelméig mindenben partnerünk lehet. Az Invitech ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, és az idő igazolta ennek a döntésnek a helyességét, a társaság mindenben megfelel az elvárásainknak.”

Némethy L. Dániel, az Erste Bank Hungary Zrt. műszaki igazgatója

 

Az Erste Bank Hungary Zrt. 124 fiókján, valamint 400 bankjegykiadó automatáján keresztül szolgálja ki ügyfeleit Magyarországon. A bank leányvállalataival együtt a pénzügyi szolgáltatások teljes skáláját lefedi, ideértve a betétek, a befektetések, a hitelek, a tanácsadói szolgáltatások, továbbá a lízing körét. Az ügyfélszám, valamint a fiókok és ATM-ek mennyiségét tekintve a társaság a magyar bankpiac három legnagyobb szereplője közé tartozik.

Az Erste Bank Hungary Zrt. adatközpont telepítése céljából keresett olyan informatikai szolgáltatót, amely biztosítani tudta a dedikált, ketreces, azaz egy szerverparkon belül fizikailag is jól elkülönített szerver-elhelyezést, a  teljes adatvagyon biztosítását, valamint az EMC, vagyis az elektromágneses zavartatás elleni védelmet. Az ehhez szükséges adatpark területe mindössze két hónap alatt készült el, beleértve a szervergépek üzemeltetéséhez szükséges teljes optikai- és rézhálózat kiépítését is.

A költöztetés mintegy 30 fős, az ilyen berendezések mozgatásához speciális felkészültséggel rendelkező csapat részvételével, 24 órán belül zajlott le, mégpedig úgy, hogy az Invitech minden különleges biztonsági követelményt maximálisan teljesített. A megoldásszállítóval szemben további fontos kritérium volt az erős szolgáltatói redundancia, valamint a magas színvonalú géptermi szolgáltatás biztosítása is. Az Invitech az üzembe helyezés óta is a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő szolgáltatásminőséget nyújtja partnerének.

Az Erste Bank és az Invitech kapcsolata nem új keletű, a bank volt az első pénzintézet Magyarországon, amelyik ingyenes wifi-t biztosított az összes fiókjaiban ügyfelei számára, az ehhez szükséges wifi eszközöket, azok üzemeltetését, és a szélessávú internetkapcsolatot pedig szintén az Invitech szolgáltatja.

Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right