{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Az online csoportmunka iránt is nagy lett az érdeklődés a koronavírus miatt

Budaörs, 2020. március 12. – A hazai cégek is komolyan készülnek arra a helyzetre, ha dolgozóikkal távmunka keretében kell tartaniuk a kapcsolatot a koronavírus terjedése kapcsán hozott esetleges óvintézkedések miatt. Ahhoz, hogy egy ilyen helyzet minél kevesebb problémát okozzon a működésükben, a szükséges infrastruktúrának is rendelkezésre kell már állnia, mire az ezt érintő döntést meghozzák. Az Invitech tapasztalatai szerint a magyarországi vállalkozások a jelenleg otthonról dolgozó kollégáik létszámának sokszorosát kiszolgáló sávszélesség igénybevételére készülnek fel, de például a videokonferenciák lebonyolításához szükséges megoldások iránt is élénk az érdeklődés.

Az infokommunikációs szolgáltatónál a koronavírus (COVID-19) olaszországi megjelenésével egyidőben kezdték tapasztalni, hogy jelentősen növekszik a sávszélesség-bővítési lehetőségek iránti érdeklődés, hiszen egyre több magyarországi cég vette elő a krízishelyzetekre vonatkozó intézkedési terveit, amelyben az első tennivalók között szerepel a távmunkát minél szélesebb körben lehetővé tévő technikai feltételek azonnali megteremtése.

„A felkészülés természetesen nem a pánik része, itt nagyon komoly cégek a lehető legkörültekintőbb módon elkészített üzletfolytonossági terveik alapján járnak el. Minket sem ért meglepetésként a megnövekedett igény, hiszen pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az internetes elérés alapvető fontosságú egy ilyen helyzet kezelésében akár rövid, akár hosszú távról beszélünk. Ugyanilyen megnövekedett érdeklődés tapasztalható az online csoportmunkákat és értekezleteket lehetővé tévő megoldások, valamint a videokonferenciák és -hívások lebonyolításához szükséges eszközök iránt. Ezt a folyamatot az is erősíti, hogy több országban is átmenetileg csak ilyen módon kívánnak érintkezni, tárgyalni az egyes vállalatok akár belföldi, akár külföldi partnereikkel” – fogalmazott Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A társaság tapasztalatai szerint a hazai nagyvállalatok és közepes méretű vállalkozások egyelőre inkább csak a nagyobb sávszélesség igénybevételének lehetőségét szeretnék biztosítottnak látni, például erősebb routerek beszerzésével, de még kivárnak a sávszélesség tényleges kibővítésével. Tipikus példa, hogy az eddig 100MB/másodperc adatátvitelt igénybe vevő megrendelők egy része arra készül fel, hogy szükség esetén az 1GB/másodperces adatátvitelre is képesek legyenek, így lehetővé téve, hogy tömegesen dolgozhassanak otthonról az érintett munkavállalók.

 

Az Invitechről

Az Invitech Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásszállítója, amely több mint 6000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújtja menedzselt infokommunikációs szolgáltatásait. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 10.450 km optikai hálózat, 6.500 hálózatba kötött épület, és több mint 3.000 négyzetméter adatközpont – ennek része hazánk egyetlen, független TIER-III tanúsítással rendelkező datacentere is – alkotja. A vállalat 23.000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.