Blog

2023. január 16.

Hat kivédhető kibertámadás

A jelen gazdasági és kiberkörnyezetben az egyik legjobban megtérülő befektetés a biztonság, amellyel elkerülhetővé válnak a leggyakoribb virtuális csapdák. Ezeket foglaltuk össze cikkünkben.
2022. december 07.

Épülnek a masszív kibervédvonalak az EU körül, jön a NIS 2

Az Európai Unió 2016-ban elfogadott Network and Information Security (NIS) irányelveinek első verziójának felülvizsgálata nyugvópontra ért, a tagállamok megállapodtak a NIS 2 irányelv kereteiről.
2022. november 23.

Microsoft Teams az Invitech kínálatában

Hogyan és mivel segíthetik elő a vállalati kommunikációt a KKV-szektorban a Teams kommunikációs lehetőségei? - erről számolunk be a blogbejegyzésünkben.
2022. november 08.

Szervervirtualizáció napjainkban

A kézzelfogható, fizikai eszköztől a virtuális kiszolgálóig való eljutást közismert előnyök teszik vonzóvá. De az élet nem áll meg az átállás lezajlását követően sem, a legújabb trendek a szervervirtualizáció új szintjét hozzák magukkal.
2022. november 08.

DORA: Biztonságosabbá válnak a pénzügyek az EU-ban

Uniós törvényi támogatás segíti majd a pénzügyi vállalatok támadásokkal szembeni ellenállóképességének felmérését és növelését.
2022. november 08.

Feltörekvő O365 alternatívák

A financiális optimalizálás az irodai szoftvereket is elérte, merre tovább? Mi van a Microsoft O365-ön túl? Alternatív versenytársszemlét tartottunk.
2022. november 02.

Magyarország a „Digitális Kihívók” között

A szeptember közepén megjelent McKinsey tanulmány úgy találta, hogy Magyarország a Közép- és Kelet-Európában található 10 „Digitális Kihívó” egyike.
2022. szeptember 27.

Az üzleti internet a hatékony működés záloga!

Bejegyzésünkben bemutatjuk az üzleti internet jellemzőit és előnyeit.
2022. szeptember 14.

A hőség az adatainkra is veszélyes lehet

Az egyre nagyobb szárazság és gyakoribbá váló hőhullámok káros hatásairól bárki meggyőződhet: ki sem kell mozdulni a négy fal közül azért, hogy a klímaváltozás egy további, kellemetlen következményével szembesüljünk.
2022. szeptember 13.

5 technológia, ami 2022-ben hat az iparra

Az elmúlt négy évben komoly technológiai átvonulás jellemezte az ipart, jöttek - mentek a diszruptív megoldások, amelyek közül csak néhány volt képes maradandó transzformációt hozni. Mi változott az elmúlt 4 évben ezen a fronton? Új belépők, iparágformáló matuzsálemek és a bevált tech-praktikák – összegzés.
2022. augusztus 25.

Európában a fogyasztók diktálják az IoT-piacot

A dolgok internetének harmadik legnagyobb piacaként Európában kétszámjegyű piacbővülés tapasztalható. Számos üzletág számára remek lehetőség az IoT, ez azonban a területen dolgozó szakemberek hiányához is vezet.
2022. augusztus 24.

Az egyik legnagyobb csomagszállító informatikáját támogatja az Invitech

Az Invitech szakmai kompetenciája és nagymértékű rendelkezésre állása nagyban segíti a DPD csomagküldő szolgálat informatikai osztályának hatékonyságát.
2022. augusztus 23.

A nagy hal mindig megeszi a kisebbet?

Zajlik az adatközponti koncentráció, és ez alól Európa, illetve szűkebben vett régiónk sem kivétel. Utánajártunk az okoknak és megnéztük, milyen jövő vár az inkumbens szolgáltatókra.
2022. augusztus 23.

2022-es műszaki, távközlési trendek és jóslatok helyzete

Féltáv után kicsivel érdemes megnézni, hogyan állunk a Deloitte által tavaly decemberben megjósolt műszaki, távközlési trendek megvalósulásával.
2022. augusztus 04.

Kriptovaluták leszállóágon

Miért zuhant be a kriptovaluták árfolyama? Okok és következmények.