Blog

2022. március 23.

ICT Súgó: milyen IT támadások léteznek?

Ezer és egy veszély leselkedik az internetezőkre, amik kivédésében sokat segíthet a felhasználói tudatosság. Ehhez azonban nem árt tudni, hogy mivel is állunk szemben. Bejegyzésünk ebben nyújt segítséget: röviden bemutatja azokat a támadásfajtákat, amik adatainkra, pénzünkre vagy IT-erőforrásainkra utaznak.
2022. március 23.

Így jutnak be a támadók a számítógépébe

Egy célzott támadás számos lépésből áll, mire eljut a végkifejletig. Nézzük át, mik ezek, és hol lehet megakadályozni a behatolók sikerét!
2022. február 18.

Oldalletöltésből is megárt a sok: a szofisztikált DDoS támadást kivédő új funkció

Mi a teendő akkor, ha szeretnénk hatékony védőernyőt húzni az adatok és üzletmenete fölé a záporozó támadások ellen? Az Invitech által kínált védelmi megoldás új funkciója gátat szab a DDoS támadásnak és annak, hogy az céges eszközök botnet hálózat részévé váljanak.
2022. február 03.

Viharfelhők helyett sikeres banki cloud bevezetés

MNB jogszabályi megfelelés, hatékony IT-biztonság, fizikai valójukban megérinthető adattárak és a nyilvános felhő minden előnye a bankrendszer sajátosságaira szabva – ez nemcsak a mesében létezik.
2022. január 26.

Invitech WAF, a szolgáltatott tűzfalmegoldás

A havidíjas alapokon nyugvó szolgáltatás tervezhető költséget, az igényekhez rugalmasan alkalmazkodó megoldást és egyben hatékony védelmet is jelent a szervezetek számára.
2021. december 14.

Minden, amit a DDoS támadásokról tudni kell

Hogyan kell elképzelni egy ilyen támadást? Milyen veszélyekkel jár? Hogyan lehet védekezni ellene? Ezt jártuk körbe.
2021. október 06.

Az incidenskezelés módja

Mit nevezünk incidensnek? Mi történik, ha észleltük a hibát? Hogyan kezeljük az incidenseket?
2021. szeptember 13.

ICT Súgó: esetkezelés, minőségbiztosítás

Incidens, kritikus incidens, eszkaláció – ezeknek a szakkifejezéseknek a jelentését magyarázzuk el röviden.
2021. február 22.

IT biztonság: mire figyeljünk 2021-ben?

Íme néhány komoly kockázat, ami a vállalatokra leselkedik.
2020. július 20.

Az informatika behálózza világunkat, az IT biztonság sem szigetelődhet el

Grzegorz Nocont, a Sophos rendszermérnökét kérdeztük a legújabb informatikai biztonsági tendenciákról Közép- és Kelet-Európában.
2020. május 29.

IaaS: bizonytalan üzleti helyzetben is segíthet a felhőtechnológia

Az IT infrastruktúra és üzemeltetés helyzete sem könnyű a jelenlegi járvány utáni bizonytalan üzleti környezetben. Nézzük, mit lehet tenni, milyen megoldások segíthetik elő a stabilan üzemelő IT környezetet, még ilyen bizonytalan helyzetben is!
2019. október 25.

IT biztonság: a munkavállaló a legnagyobb kockázat

Egy friss kutatás szerint a cyber fenyegetések több mint 99% -ánál emberi interakcióra van szükség a támadás megindításához.
2019. április 24.

7 fontos tudnivaló a végpont oldali IT biztonsági védekezésről

A Sophos március elején közzétett jelentésből kiderül, hogy az informatika nagyobb valószínűséggel nem a támadási kísérlet során, hanem a hálózaton és a szervereken észlelt káros tevékenység alapján veszi észre, hogy áldozatul estek egy kibertámadásnak.
2018. július 19.

Kiberbiztonsági gyakorlat az Invitech aktív szerepvállalásával

Június elején Cyber Europe 2018 néven 30 országot érintő sikeres nemzetközi gyakorlatot szervezett az ENISA, az EU kibervédelmi ügynöksége. Az akció keretében egy kitalált és szimulált incidenst kellett elhárítani.
2018. május 22.

DDoS: beérkező forgalomból is megárt a sok

Miközben a cyberbűnözők egyre újabb és szofisztikáltabb módszerekkel igyekeznek kárt okozni a számítógépes rendszerekben, továbbra is reneszánszát éli az egyik legrégebbi metódus: az elosztott szolgáltatásmegtagadás, angol betűszóval DDoS.