Átalakul az Invitel Csoport – létrejön az Invitech

Új márka, új cég az üzleti infokommunikációs piacon

 

Budaörs, 2016. június 28.

A társaságcsoport vállalati és nagykereskedelmi üzletága Invitech márkanév alatt, külön gazdasági társaságban folytatja működését. Az Invitel közel két évtizede meghatározó szolgáltató a telekommunikáció, az informatika, valamint az adatközponti és felhőszolgáltatások területén. Az üzletág júliustól társasági formában, Invitech ICT Services Kft.-ként támogatja több mint 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi, valamint nagykereskedelmi partnerét üzleti céljaik elérésében – az ország teljes területén.

Az Invitel Csoport egy sor lépést tett az elmúlt másfél évben, hogy a gyorsan változó infokommunikációs piacon tovább erősítse ügyfélfókuszú működését. Ennek a folyamatnak következő lépéseként júliustól két főbb, önálló jogi személlyé alakul át az Invitel Távközlési Zrt. Változatlan menedzsmenttel és tulajdonosi háttérrel működik a továbbiakban a vállalati és nagykereskedelmi üzletág (Invitech ICT Services Kft.), valamint a lakossági és kisvállalati üzletág (Invitel Távközlési Zrt.).

„Az IT és a telekommunikáció mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet tölt be – otthoni felhasználóként és a munkahelyen, üzleti vezetőként egyaránt. De az infokommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek és kihívások különböznek a nagyobb szervezetek esetében. Ezért emeltük ki az Invitelből az Invitech-t” – mondta David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója. „Az Invitech az Invitel Csoport infotechnológiai szolgáltatója a közepes és nagyvállalati, továbbá intézményi és nagykereskedelmi partnerek számára. Az Invitech mintegy 500 hálózati, informatikai és további szakembere minden nap azért dolgozik, hogy 6000 ügyfelünket kiszolgálja, az innovatív startup-októl a tőzsdén jegyzett multinacionális vállalatokig.”

Az Invitel Csoport irányítása nem változik, a csoport vezetését azonos tulajdonosi struktúra mellett változatlan menedzsment látja el, ennek tagjai: David Blunck vezérigazgató, Javorniczky Áron, a Vállalati és Nagykereskedelmi üzletág vezetője, Langsteiner Marianne, a Lakossági és Kisvállalati üzletág vezetője, Balogh Ákos pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Bognár Ádám műszaki vezérigazgató-helyettes, Dr. Budai J. Gergő jogi vezérigazgató-helyettes és Mártha Imre operatív főigazgató.

„Az Invitech már születésekor is a hazai integrált telekommunikációs és informatikai piac második legnagyobb szereplője, több mint 20 milliárd forint éves árbevétellel rendelkezik. Míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek, ma már árbevételünk közel negyedét ez a terület adja” – mondta Javorniczky Áron, a Vállalati és Nagykereskedelmi üzletág vezetője. „Mostanra megérett az idő arra, hogy önálló cégként is megmérettessük magunkat. Integrált, szorosan együttműködő szervezeti felépítéssel, valódi infokommunikációs és IT szakértőként új típusú partnerségben gondolkodunk ügyfeleinkkel.”

Az Invitech a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal. Több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik. Az Invitech adatközponti infrastruktúrája négy, budapesti telephelyű létesítményére épül, melyekben összesen több mint 3000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre. A társaság mintegy 500 hálózati, informatikai és további szakembere szolgálja ki a 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelet.

További információ: www.invitech.hu

Kapcsolat:

Tringer Ágoston
PR menedzser
Invitel Zrt.
telefon: +36 20 984 5685
e-mail: tringera@invitel.co.hu
www.invitech.hu
Bánki András
ügyféligazgató
Noguchi Porter Novelli
telefon: +36 30 231 8979
e-mail: abanki@noguchi.hu
www.noguchi.hu

 

Háttér-információ

 

Létrejött egy új társaság, az Invitech ICT Services Kft., amely jogutódként a vállalati és nagykereskedelmi üzletág eszközeivel, ügyfeleivel, szerződéseivel és munkavállalóival látja el feladatait a jövőben.

 

A lakossági és kisvállalati üzletág továbbra is megtartja az üzletághoz tartozó eszközeit, ügyfeleit, szerződéseit, valamint munkavállalóit, és tevékenységét a továbbiakban is Invitel Távközlési Zrt. néven folytatja.

 

Változatlan menedzsmenttel és tulajdonosi háttérrel működik a továbbiakban az Invitel Csoport. Az Invitech ICT Services Kft. és Invitel Zrt. mellett, az Invitel Csoport tagja az Invitel Technocom Kft., a Dataneum Zrt., illetve az Invitel Központi Szolgáltatások Zrt.

 

A vállalati és nagykereskedelmi üzletág önálló céggé alakításának elsődleges oka, hogy a vállalati megbízók az üzleti infokommunikáció átalakuló világában különálló szolgáltatások helyett, egyre inkább komplex megoldásokat, átfogó tanácsadói együttműködést igényelnek, amely az üzleti ügyfelek elvárásaira még jobban fókuszáló működést követel meg.

 

Az Invitel Csoportot továbbra is David Blunck vezeti, aki egyúttal a vállalati, intézményi és nagykereskedelmi partnerek kiszolgálását végző Invitech ICT Services Kft., valamint a kisvállalati és lakossági ügyfelek ellátását végző Invitel Távközlési Zrt. igazgatóságának elnöki tisztjét is ellátja. A vállalati és nagykereskedelmi üzletág operatív irányítását Javorniczky Áron látja el. A lakossági és kisvállalati üzletág operatív vezetője Langsteiner Marianne.

 

Az üzleti ügyfelek igényeire összpontosító működés áthatja az újonnan létrejött társaság belső szervezeti felépítését is: az Invitech ICT Services Kft. legfontosabb ügyfélszegmenseinek kiszolgálását dedikált szervezeti egységek látják el, melyeknek vezetése szintén változatlan. A középvállalatokat Kováts Péter, a nagyvállalatokat és kormányzati, intézményi ügyfeleket Marton László, a hazai nagykereskedelmi partnereket Barta Attila, míg a nemzetközi nagykereskedelmi partnereket Kapitány Beatrix vezetésével működő szakterületek szolgálják ki.

 

Töltő kép

Kérem várjon!

Hírlevél feliratkozás

Név:
E-mail cím:

1467054913_icon-ios7-arrow-right