Gerald Grace az Invitech új vezérigazgatója

Budaörs, 2019. február 18. – Az Invitech bejelenti, hogy a mai naptól Gerald Grace tölti be a társaság vezérigazgatói pozícióját. Gerald a cégvezetői poszton David Blunck-ot követi, aki közös megegyezéssel távozik a vállalattól.

 

Gerald Grace Vezérigazgató

Gerald 2017 októbere óta az Invitech pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként dolgozik. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi B2B telekommunikációs szektorban. Korábban a GTS Central Europe pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be, az Invitech-hez történő csatlakozását megelőzően pedig a Six Degrees hoszting és menedzselt szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport (UK) pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett.

 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam az Invitech csapatának vezetésére, amelynek során David kiváló örökségére építhetek. Vezetése alatt az Invitech az ICT piac vállalati szegmensének egyik vezető vállalatává fejlődött” – fogalmazott Gerald Grace, az Invitech új vezérigazgatója. „Nagysebességű optikai és rádiós hálózatunk, valamint Tier III adatközponti infrastruktúránk révén cégünk ideális szolgáltató partnere 6000 vállalati ügyfelünknek, akiknek folyamatosan növekvő igényeit jó minőségű menedzselt adatátviteli, felhő és IT szolgáltatásokkal kívánjuk kielégíteni a jövőben is” – tette hozzá Gerald Grace.

 

„Nagy örömmel köszöntjük az Invitech élén Gerald-ot, aki a vállalatot a további beruházások és fejlesztések révén a növekedés következő fázisába fogja vezetni” – mondta Szalai Tamás, a CEE Equity Partners befektetési igazgatója. „Szeretnék egyúttal köszönetet mondani Davidnek, aki az elmúlt években sikerrel irányította a vállalatot, és eredményesen levezényelte a vállalatcsoport lakossági üzletágának, az Invitelnek a Digi csoport számára történő eladását is.”

 

Háttér Az Invitech Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásszállítója, amely több mint 6000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújt menedzselt szolgáltatásokat. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhő megoldások, valamint hang és IT szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 10,450 km optikai hálózat, 6.500 hálózatba kötött épület és több, mint 3.000 m2 adatközpont alkotja. A vállalat 23.000 végfelhasználó IT eszközeit üzemelteti. A CEE Equity Partners a két, összesen 1,2 milliárd dolláros China-CEE Fund befektetési tanácsadója. Az Alap2 befektetői az Export-Import Bank of China, a Silk Road Fund és a Magyar Eximbank. A CEE Equity Partners Közép-Kelet Európára fókuszál, ahol 2014 óta 5 országban 17 befektetésben vett részt, összesen 500 millió dollárt meghaladó értékben. A CEE Equity Partners több, mint 30 befektetési szakemberrel azon dolgozik Varsóban, Budapesten, Bukarestben, Zágrábban és Prágában, hogy feltérképezzék a jól menedzselt, cash flow és növekedés szempontjából pozitív trendet mutató vállalatokat, amelyek potenciális befektetési lehetőséget jelentenek. A befektetések mértéke átlagosan 20-100 millió USD között mozog, de ennél magasabb is lehet az Alap2 befektetőivel társfinanszírozásban.

 

Tringer Ágoston
PR menedzser
Invitech ICT Services Kft.
telefon: +36 1 801 1329
e-mail: tringera@invitech.hu

Bánki András
ügyféligazgató
Noguchi Porter Novelli
telefon: +36 30 231 8979
e-mail: abanki@noguchi.hu