Bérelt vonali internetet minden vállalkozásnak!

Egy átlagos internetszolgáltatásnak van néhány olyan hátránya, amit a felhasználók kénytelenek elfogadni

Ilyen például az eltérő fel- és letöltési sebesség, ami ráadásul még ingadozhat is. Egy ilyen, aszimmetrikus szolgáltatás a magánembereket nem feltétlenül zavarja, hiszen rájuk inkább jellemző a nagy fájlok letöltése, mint küldése. Annál bosszantóbb viszont a sebesség csökkenése, amikor ugyanazt a rendszert csúcsidőben egyszerre sokan használják, ezért osztozniuk kell a rendelkezésre álló sávszélességen!

Egy vállalkozás nem tudja elfogadni ezeket a korlátokat, hiszen mindkét irányban szeretne nagy fájlokat mozgatni, mégpedig garantált és stabil működés mellett.

Mi a bérelt vonal és hogyan működik?

Erre az igényre kínál megoldást a bérelt-, vagy más néven dedikált vonal. Ez nem más, mint két földrajzi helyet összekötő privát telekommunikációs hálózati kapcsolat, amelynek sávszélessége szimmetrikus és állandó. Ez a hagyományos (ADSL) internethozzáféréstől eltérően tényleg olyan gyors, mint amilyennek megrendeltük, sebessége le- és feltöltés közben is változatlan és ugyanakkora.

A bérelt vonal sávszélessége nem függ attól, hogy a környéken éppen hányan interneteznek, hiszen a kapcsolat privát, ezért a vonalon kizárólag az általunk küldött és fogadott adatok közlekednek. Olyan ez, mintha saját sávunk lenne az autópályán, ahol ráadásul sebességkorlátozás sincsen.

Az adattovábbítás optikai kábelen keresztül történik, amin a bináris adatcsomagok fénysebesen közlekednek. Ezért a sebességnek csak a megrendelő igényei szabnak határt: gyakoriak a 10 Gigabit/másodperc kapacitású előfizetői vonalak is.

Bérelt vonali internetet minden vállalkozásnak! | Invitech Solutions blog

Amitől a bérelt vonali internet verhetetlen

A gyorsaság, stabilitás és a nagyon magas, garantált, akár 99,9 százalékos rendelkezésre állás valódi üzleti előnyt jelent az Ön vállalkozása számára.

Állandó szupergyors kapcsolata lehetővé teszi nem csak saját szerver üzemeltetését, de azt is, hogy fennakadások nélkül folytasson távoli ügyfeleivel hang- és videókonferenciákat, amikor csak szükséges. Kollégáival közösen zökkenőmentesen használhat felhő alapú szolgáltatásokat, nagyméretű fájlokat küldhet és fogadhat másodpercek alatt. Olyan sebességgel, amilyenre Önnek szüksége van. Bármikor, függetlenül bárki mástól.

Jó ez nekem?

A bérelt vonali internet különösen ajánlott olyan vállalkozásoknak, amelyek tevékenységükből adódóan saját szervereket üzemeltetnek, legyen az egy webshop, vagy más online szolgáltatás. A dedikált vonal hasznos minden cégnek, amelyeknél napi rutin a nagyméretű fájlok küldése és fogadása, illetve ahol gyakran használnak felhő alapú, VPN, VoIP szolgáltatásokat, rendszeresen folytatnak konferenciahívásokat. Tervezőirodák, call-centerek, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégek vagy kreatív ügynökségek biztosan nem lehetnek meg bérelt vonal nélkül, de a megoldás ajánlott minden olyan vállalkozásnak, ahol nélkülözhetetlen az állandóan elérhető nagy sebesség, a megbízható és folyamatos rendelkezésre állás, valamint a szimmetrikus kapcsolat.

Érdekesnek találta a bejegyzést? Értesüljön rendszeresen aktuális tartalmainkról, kövessen bennünket a LinkedIn csatornánkon és Facebook oldalunkon!

Üzleti internet kapcsolatok összehasonlítása: 

- ADSL/VDSL internet
- Asszimetrikus FTTH/GPON internet
- Szimmetrikus FTTH/GPON internet
- Freeband internet
- Mobil internet
- Bérelt vonali internet

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást!