{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Bérelt vonali internet extrákkal: biztonság, kényelem, átláthatóság

Szolgáltatás maximalizálás bérelt vonali internettel

Korábbi bejegyzésünkben már körbejártuk a témát, milyen előnyöket jelent egy vállalkozás számára a bérelt vonali internetkapcsolat: le- és feltöltési irányban szimmetrikus és garantált sebességet, továbbá stabil, megbízható és folyamatos rendelkezésre állást biztosít. Ám ezzel még koránt sincs vége a pozitívumoknak, ugyanis, aki bérelt vonali internettel rendelkezik, számos egyéb kiegészítő elemmel bővítheti, maximalizálhatja a szolgáltatása előnyeit. Érdemes tudni róla, hogy melyek ezek, és milyen hasznot hajthatnak vállalkozása számára. Mutatunk néhányat!

Védelem a túlterheléses támadások ellen

Bárki is legyen felelős egy cégnél egy internetes szolgáltatás - például egy webáruház - folyamatos működéséért, az adott vezetőnek biztosan az a legrosszabb rémálma, hogy a rendszer összeomlik, teljesen használhatatlanná válik - akár hosszú órákra. Egy ilyen kiesés jelentős üzleti károkat okoz, és még a vállalat imázsát is rombolja.

Márpedig ez bármikor megtörténhet, ha a rendszer DDoS (Distributed Denial of Service) támadás áldozatául esik, melynek célja, hogy túlterhelje a szerverek internetkapcsolatát, és ezáltal elérhetetlenné tegye az adott szolgáltatást.

Egy ilyen támadást csak megelőzéssel, az internetforgalom monitorozásával és szűrésével lehet kivédeni. Ezt a feladatot leghatékonyabban egy internetszolgáltató tudja elvégezni, mert egy központi szűrőrendszer segítségével egyszerre több ügyfele forgalmát is képes felügyelni és megvédeni.

Bérelt vonali internet extrákkal: biztonság, kényelem, átláthatóság | Invitech Solutions blog

Az Invitech Solutions jelenleg háromszintű szolgáltatást kínál DDoS támadások felismerése és kivédése érdekében.

  • Az első szinten az ügyfelünk heti rendszerességgel kap egy összefoglalót az elmúlt hét internet forgalmáról. Ezt az alap szolgáltatást minden bérelt vonali internet csomag magában foglalja.
  • A második szinten az előzetesen meghatározott tisztítási paraméterek beállításával, adott rendszerességgel mintát veszünk ügyfelünk adatforgalmából, és veszély esetén a teljes forgalmat automatikusan betereljük a központi szűrőrendszerbe.
  • A harmadik típus olyan előfizetők számára jelenthet megoldást, akik nem rendelkeznek a második szinten részletezett védelemmel. Ilyenkor egy esetleges támadás esetén, az ügyfél jelzése alapján azonnal képesek vagyunk beavatkozni, és ideiglenesen, a támadás időtartama alatt, tisztítani a kártékony forgalmat.

Performancia Monitoring

Minden informatikai rendszert használó cégnél alapvető igény, hogy gyorsan és egyszerűen át lehessen tekinteni a szolgáltatások aktuális állapotát. Épp ezt nyújtja a Performancia Monitoring szolgáltatásunk, mégpedig a nap 24 órájában. Ügyfeleink térképen láthatják az előfizetői végpontjaik elhelyezkedését és státuszát. Gyorsan megállapíthatják, hogy egy hozzáférési pont elérhető vagy sem, mekkora a mért forgalom le- és feltöltési irányba. Ezen kívül is számos fontos technikai paramétert követhetnek nyomon, a sávszélesség kihasználtságától kezdve a rendelkezésre állásig. A megoldáson belül Proaktív Támogatás is elérhető, melynek keretében a szolgáltató automatikus hibajegy nyitással és kezeléssel tudja támogatni az üzletmenetet.

Performancia Monitoring térképes nézet:

Bérelt vonali internet extrákkal: biztonság, kényelem, átláthatóság | Monitoring platform | Invitech Solutions blog

Burst internet

Bármikor előfordulhat egy vállalkozás életében, hogy hosszabb-rövidebb időre nagyobb internetkapacitásra van szüksége, mint amire előfizetett. Például megugrik a forgalma, mert egy limitált akciót hirdetett, vagy sok a vásárlója egy szezonális csúcs miatt, ünnepek, utazások időszakában. Akár az is megeshet, hogy hirtelen, váratlanul kelt nagy érdeklődést valami, amire előre senki sem számított. Ilyenkor éppen elég munka adódik, amit senki nem szeretne még azzal is tetézni, hogy internetcsomagot vált és szerződést módosít. Főképp annak tudatában, hogy a csúcs elmúltával pedig vissza kell majd állítani mindent.

A Burst internet mérése:

Bérelt vonali internet extrákkal: biztonság, kényelem, átláthatóság | Burst internet mérése | Invitech Solutions blog

Az Invitech Solutions Burst internet nevű kiegészítő szolgáltatása csomagváltás és papírmunka nélkül, automatikusan lehetővé teszi a kiugró időszakok kiszolgálását. Az extra adatforgalomról online riportok készülnek, és az opció havi díját csak a tényleges forgalom után kell megfizetni. A mérések legmagasabb 5 százaléka nem kerül kiszámlázásra, ami a gyakorlatban havonta közel másfél nap díjmentes Burst internet használatot eredményez az ügyfelek számára.


„Telekommunikációs rendszereink telepítését, és a hozzájuk tartozó szolgáltatások biztosítását egy olyan partnerre kívántuk bízni, aki innovatív megoldásokkal, hatékonyan és ügyfélcentrikus módon, gyorsan reagál az igényeinkre. Az egyedi kiszolgálás és a hagyományos megrendelő-szolgáltató viszonynál proaktívabb hozzáállás is elnyerte a tetszésünket.”

Matejcsok Zsolt, a Colas Hungária Zrt. IT vezetője

További Invitech Solutions referenciák ide kattintva érhetőek el.