Négy technikai megoldás, ami elengedhetetlen vállalkozása számára

Mit tartalmaz az az alapcsomag, amire egy vállalkozásnak a XXI. században mindenképpen szüksége van?

A digitális átállás egyre nagyobb kihívást jelent a cégeknek. Komoly gondot okoz számukra, hogy a piacon rendelkezésre álló és megfontolandó megoldások száma is csak egyre nő. 

1. Villámgyors és stabil internetkapcsolat

Ma a kommunikációtól kezdve az együttműködésen át a szolgáltatások nyújtásáig és a tranzakciókig mindennek az internet az alapja, az összes megoldás erre épül. Ezért minden vállalkozás számára alapvetően szükséges egy olyan hozzáférés, ami gyors, megbízható, stabil és magas rendelkezésre állással bír. Érdemes olyan dedikált vonalat választani, amit csak mi használunk, aminek garantált a sávszélessége, továbbá egyforma és nagy a fel- és letöltési sebessége.

2. Professzionális kommunikációs eszközök

Az üzletszerzéstől kezdve az ügyfeleink kiszolgálásáig sok múlik azon, hogyan tudunk kommunikálni partnereinkkel. A hagyományos vezetékes telefon ma már nem elég. Az IP alapú digitális technológia viszont kiválóan alkalmas rá, hogy cégünk igényeire szabjuk a telefon rendszer működését, és a hanghívásainkhoz összetett munkafolyamatokat társítsunk. Egy ilyen megoldásnak köszönhetően kevesebb lesz az elveszett hívás, és hatékonyabban tudunk dolgozni. További előny, hogy az IP technológiának köszönhetően még a költségeinket is optimalizálhatjuk. Ehhez mindössze okos szolgáltatásokat nyújtó, felhőben üzemelő IP telefonközpontra, és hozzá kapcsolódó IP telefonokra lesz szükségünk.

Négy technikai megoldás, ami elengedhetetlen vállalkozása számára | Invitech Solutions blog

3. Az együttműködést támogató irodai szoftverek

Ha versenyben akarunk maradni, bizony tudomásul kell vennünk, hogy a mobil, illetve távoli munkavégzés egyre inkább sztenderddé válik. A munkatársak nem ülnek naphosszat az asztaluk mellett az irodában, hanem különféle helyekről, különféle típusú mobil eszközökkel kapcsolódnak a céges hálózatra. Számukra természetes, hogy bármikor, bárhonnan szeretnék elérni és használni a vállalati információkat, erőforrásokat. Mindezt olyan irodai szoftverekkel lehet megoldani, amelyek támogatják a felhő alapú munkát, a fájlok megosztását, az online megbeszéléseket, illetve a laptopokon kívül a tabletek és mobilok használatát is – ilyen például az Office 365.

4. Gyorsan igénybe vehető, és rugalmasan bővíthető szerver kapacitás

Saját szerverre számos okból szükségünk lehet, céges adatok tárolásától kezdve a “kifelé” nyújtott, publikus szolgáltatásokig. Az ideális szerver:

  • gyakorlatilag azonnal használatba vehető,  
  • erőforrásait bármikor az éppen aktuális igényeinknek megfelelően tudjuk skálázni, üzemeltetése és karbantartása zökkenőmentes,
  • költségei optimálisak.

A virtuális szerver valójában egy számunkra kihasított „szelet” a szolgáltatónk adatközpontjának nagy kapacitású szerverparkjából.

Mivel a digitális forradalom továbbra is óriási tempóban alakítja át mindennapjainkat és az üzleti életet, ezért nem garantálható, hogy a fentiek alkalmazásával minden technológiai kihívásnak egy egész életre végleg, megfeleltünk. Az viszont biztos, hogy megteremthetjük velük azt a biztos alapot, amire a továbbiakban modern és hatékony üzletvitelt építhetünk.