{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Ezért érdemes minél előbb SD-WAN hálózati modellre váltani

Biztonságosabb, magasabb szintű, jövőbe mutató hálózatot építünk az ügyfeleinknek az SD-WAN segítségével.

Szoftver alapú hálózati megoldás, amely hatékonyabbá teszi az erőforrás-felhasználást, segítségével könnyebben és egyszerűbben menedzselhető a hálózat, és felhasználói élményben is többet nyújt.

A Vállalatok az adataikat ma már a helyi tárolás helyett magán és publikus felhőbe mozgatják át. A publikus interneten keresztüli vállalati kommunikáció elengedhetetlen napjainkban. Az igény az agilitásra, gyorsaságra és megbízhatóságra a versenyképesség elengedhetetlen része.

A nagyfokú automatizálás, az IoT megoldások, a virtuális és kiterjesztett valóság alapú alkalmazások és Big Data elemzések már részei a vállalatok folyamatainak. Innovációs forradalom zajlik, és a hagyományos WAN hálózatok már nem felelnek meg az ezzel járó új követelményeknek. Emiatt a vállalatok számára fontos, hogy megismerjék, és időben használni kezdjék a legfrissebb hálózati technológiát, az SD-WAN-t

Az SD-WAN az új igényekre és kihívásokra kínál kitűnő megoldást az üzleti szereplők számára: teljeskörűen menedzselhető, magas biztonsági szinttel rendelkezik, és alacsonyak az üzemeltetési költségei. Hatékonyabbá teszi az erőforrás-felhasználást akár nagy kiterjedésű, több telephelyes struktúrák esetében is. A rendszergazdák a biztonság és adatvédelem egyensúlyának megtartásával produktívabban tudják menedzselni a sávszélességet – így sokkal jobb eredményeket képesek elérni azoknál az alkalmazásoknál is, amelyek az üzletkritikus szoftverek körébe tartoznak. 

Az SD-WAN mit jelenthet az Ön cége, vállalata számára?

  • Üzemeltetési Intelligenciát ad a vállalat adathálózatának, lehetővé téve a priorizálást a helyszínek, alkalmazások és feladatok között!

  • Az SD-WAN biztonságosan összekapcsolja a felhasználókat bármely alkalmazás szerverrel, amely lehet a vállalat telephelyén, vagy privát vagy publikus felhőben!

  • Minden hálózati kapcsolat (korábban fő és back-up irány) egyszerre lehet aktív, így egyidejűleg kihasználható a telephelyre kiépített teljes sávszélesség. A kedvezőbb árú internet kapcsolatokon (nem csak a dedikált összeköttetéseken) is működik.

  • Rugalmasan integrálja be a különböző infrastruktúrákat, ezzel gyorsítva az üzletmenetet, megspórolja az időigényes hálózati szoftver frissítéseket

  • Mivel közelebb hozza az Internetet és a Felhő infrastruktúrát a végfelhasználóhoz, növeli a vállalat, a folyamatok és a rendszerek hatékonyságát

  • Összességében: lehetőséget biztosít a vállalat digitalizációjának felgyorsítására!

Mit kell tudni az SD-WAN-ról?

Neve a Software-Defined Wide Area Network rövidítése. A szoftveresen definiált, vagy sokkal inkább szoftveresen optimalizált nagy lefedésű, nagy területű hálózat, vagyis az SD-WAN, olyan technológia, amely az adatforgalmat alkalmazás szinten optimalizálja a végpontok között. A már meglévő hálózat fölé helyez egy intelligens réteget, amivel optimalizálja és egyszerűsíti a hálózat üzemelését, menedzsmentjét, felügyeleti működtetését, és ezzel gyakorlatilag sokkal gazdaságosabbá teszi a hálózat használatát.

Ennek az okos hálózatnak a végpontjai az üzleti igényeknek megfelelően különböző típusú telephelyek lehetnek, úgymint a vállalat központi irodaháza(i), adatközpontok, üzletek, fiók telephelyek, üzemek, ipari létesítmények, értelemszerűen attól függően, milyen tevékenységet végez egy adott vállalat. Az adatközpontok lehetnek cloud végpontok, például privát cloud, amikor a cég magának vesz igénybe virtuális vagy hosting szolgáltatásokat adatközpontban, és lehet publikus cloud, publikus felhő szolgáltatás, nagy felhő szolgáltatók üzemeltetésében, mint amilyen a Microsoft Azure vagy az AWS. Ezeket a különböző típusú végpontokat integrálja egy jól működő hálózattá az SD-WAN.

Miért fontos az SD-WAN használata?

Több előnnyel is jár az, ha intelligens hálózat menedzsmentet helyezünk a meglévő (hordozó) hálózat fölé. Egyrészt intelligens alkalmazás menedzsmentet nyújt, tehát a hálózaton belül használt különböző alkalmazásokat tudjuk priorizálni, optimalizálni, ezáltal sokkal intelligensebben szolgálja ki az alkalmazás igényeket az SD-WAN.

Emelt szintű adatbiztonságot nyújt, sokkal magasabb szinten menedzselhető biztonsági oldalról az egész hálózat, nem kell külön-külön védeni a végpontokat, hanem központilag lehet kezelni minden telephelyre vonatkozó IT biztonsági beállításokat. 

Transzparenciát nyújt a hálózati infrastruktúrában a kifinomult, részletes, beépített monitorozó rendszer révén. így sokkal jobban tudják követni a cégek, hogy mennyire kihasznált a hálózat, pontosan milyen adatforgalmak zajlanak. Ezzel leegyszerűsödik a hálózat-menedzsment, kevesebb emberrel oldható meg, sokkal magasabb szintű menedzselést tesz lehetővé, ami jelentősen lerövidíti a hibakeresési és hibaelhárítási időket. 

Az általános költségcsökkentési irányelv mellett fontos szempont az is, hogy intenzívebben lehet kihasználni a vonalakat. A hagyományos telekommunikáció mindig egy aktív és egy tartalék, backup vonalra épül, és az utóbbit csak akkor veszi igénybe, ha a fővonal megszakad. Az SD-WAN azonban szoftveres megoldással mindkettőt használja: például egy 50 megás fővonalat és egy 10 megás backup vonalat egyetlen egyesített csatornaként tud kezelni. Ez fokozza a teljesítményt, lerövidíti a forgalom irányváltási idejét az egyik vonal hibája esetén, növeli a hálózati kapcsolat rendelkezésre állását, pozitívan hat a mint az IT menedzsment, mind a végfelhasználók számára. 

Az Invitech élen jár a technológia meghonosításában

Az utóbbi időben jelentős erőforrást áldoztunk arra, hogy SD-WAN szolgáltatásunkat kiépítsük és fejlesszük. Az SD-WAN segítségével okosabbá tehetjük ügyfeleink meglévő hálózatát, jelentős beruházás vagy új hordozó hálózat kiépítése nélkül. A váltás akár már egyetlen végpontnál is megérheti, de a valódi előnyöket akkor lehet kihasználni, ha az SD-WAN több végpontot köt össze. Tehát nem a meglévő hálózatot cseréljük le, hanem ráépítjük az SD-WAN réteget. Távközlési cégként az igényeknek megfelelően a hordozó hálózatot is nyújtani tudjuk ügyfeleinknek.

Nyugat-Európában már nagyon elterjedt a technológia, főleg a nagyvállalati ügyfelek körében. Elsősorban a sokvégpontos nagyvállalati ügyfélkör kéri az SD-WAN megoldásokat, de az igény folyamatosan szivárog le a középvállalati ügyfélkörbe.

Hazánkban most merült fel az igény a nagyvállalatok körében az új technológiára, ezért is lényeges, hogy elsőként ismertük ezt fel, és az SD-WAN használatának úttörőivé váltunk. Ez erős edukatív szerepet kíván meg a részünkről, mivel meg kell ismertetnünk a piaccal a technológiát, el kell magyaráznunk az előnyeit, meg kell indokolnunk, miért gazdaságos és hasznos.

Biztonságosabb, magasabb szintű, jövőbe mutató hálózatot építünk az ügyfeleinknek az SD-WAN segítségével.