Blog

2021. október 25.

IT biztonságtudatosság - adathalászok, social hackerek, ransomware-ek

Fontos, hogy elkerüljük a tájékozatlanságból, figyelmetlenségből, pszichológiai befolyásolásból stb. adódó incidenseket.
2021. október 06.

Az incidenskezelés módja

Mit nevezünk incidensnek? Mi történik, ha észleltük a hibát? Hogyan kezeljük az incidenseket?
2020. október 27.

DDoS: Nemzetközi támadáshullám érte el Magyarországot is

Az internetes bűnözés egyik legrégebbi formája az elosztott szolgáltatásmegtagadással (DDoS -Distributed Denial of Service) járó támadás. Már hazánkat is elérte, a nagy szolgáltatók ugyanis rendkívüli intenzitású túlterheléses (DDoS) támadásról számoltak be.
2018. július 19.

Kiberbiztonsági gyakorlat az Invitech aktív szerepvállalásával

Június elején Cyber Europe 2018 néven 30 országot érintő sikeres nemzetközi gyakorlatot szervezett az ENISA, az EU kibervédelmi ügynöksége. Az akció keretében egy kitalált és szimulált incidenst kellett elhárítani.
2018. február 26.

Lehet, hogy Ön is bányászott már kriptopénzt - csak nem tud róla

Egy hacker sok olyan dologra ráveheti a számítógépét, amire nem Ön adott utasítást. Vajon mit művel a háttérben a komputere?
2018. január 12.

Informatikai biztonság 5 érdekes szempontból

Ej, ráérünk arra még - mondják sokan a cyberbiztonsági intézkedések bevezetése kapcsán, pedig ennek az ellenkezője igaz. Cikkünkből kiderül, miért.
2017. október 17.

Gondoljon időben az informatikai biztonságra

Tudta, hogy az Ön cégét is fenyegetheti olyan zsarolóvírus, amelyet a weben, egyszerűen elérhető fejlesztőkészlettel állítottak elő?
2017. szeptember 04.

Hogyan előzhetők meg a hekkertámadások?

A szolgáltatóknak ma már nem elég magas és erős falak mögé bújni: olyan védelmet kell alkalmazniuk, amely segít az adatbiztonság elérésében.