{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Az Invitech szerverein át szolgálják ki 8 ország 100 ezer felhasználóját

Alapvető elvárás minden GPS vagy navigációs rendszerrel kapcsolatban, hogy a lehető legrövidebb utat mutassa meg. De ma már ennél többre is képesek ezek a készülékek. A valós idejű forgalmi adatok alapján optimalizálni tudják az útvonalat, ha pontos, gyors és jól rendszerezett információkat kapnak a forgalomról. Ezzel foglalkozik a TrafficNav Kft., valós idejű közlekedési adatokat szolgáltat nem csak Magyarországon, hanem Írországtól Törökországig 8 országban, több mint 100 ezer felhasználónak.

A kereskedelmi forgalomban mindenki számára elérhetővé vált navigációs rendszerek forradalmasították a közlekedési viszonyokat. Ebben a közlekedési evolúcióban a következő lépés az, amit a mi szolgáltatásunk is képvisel. A valós idejű közlekedési információk Nyugat-Európában már 15 éve megjelentek, és a TrafficNav jóvoltából ezek a szolgáltatások Magyarországon és Európában is egyre több országban elérhetőek. Nemcsak útvonalat, hanem valós idejű forgalmi adatokat is képesek kezelni a modern navigációs eszközök és szoftverek, így az útvonal tervezésekor azt is figyelembe veszik, hogy merre vannak dugók, torlódások, útfelbontások, és merre érdemes menni, esetleg kerülni. A TrafficNav valós idejű közlekedési információkat gyűjt és juttat el végfelhasználókhoz” – mondta Makai Bence, a TrafficNav ügyvezető igazgatója.

A TrafficNav szolgáltatásait – navigációs eszközökön „TMC”, internetre kacsolódó eszköz esetén „live traffic” szolgáltatásként – már közel 100 ezer felhasználó veszi igénybe, és olyan navigációs márkákkal dolgoznak együtt, mint a NNG, a Garmin, a Mio vagy a TomTom.

Kisebb légszennyezettség, forintosítható spórolt idő

Mindennek nagyon jelentős gazdasági és környezetvédelmi vonatkozása is van. Kamionok, buszok, személyautók állhatnak kevesebbet a dugókban, kevesebb üzemanyagot fogyasztva. Ha elkerülhető a dugó, akkor a vele járó türelmetlenkedés, felesleges stressz és várakozás is. Könnyen belátható egyben az is, hogy a légszennyezettség is csökken így, nem is beszélve a megspórolt idő gazdasági, üzleti értékéről.

A dugófigyelés kulcsa a gyors szerverkapcsolat

„A mi munkánknak két oldala van. Egyrészt rengeteg valós idejű adatot kell gyűjtenünk, másrészt nagyon gyorsan, rendszerezve kell továbbítanunk ezeket nemzetközi szinten is. Ebben pedig nyilvánvalóan nagy szerepe van az IT-hálózatunknak és az adatkapcsolatok sebességének. A mi informatikai rendszerünk soha nem állhat meg, éjjel-nappal megbízhatóan kell működnie, ezért is választottunk rendkívül körültekintően külső IT-partnert” – mondta el az igazgató. A vállalat az Invitech segítségével teljesen virtualizálta szerver infrastruktúráját, egységesítette IT-rendszerét és növelte annak kapacitását. Azóta az Invitech Kozma utcai DataCenteréből működik a 8 országot kiszolgáló rendszer, melyre a szolgáltató az áramellátás és a klímatechnika vonatkozásában ötkilences, azaz 99,999 százalékos rendelkezésre állást vállal.

 
A LIBRA Szoftver Zrt. elsősorban ügyviteli szoftverek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik, anyavállalata – a Volán Elektronika Zrt. – révén már 55 éve a magyar IT- piac meghatározó szereplője. Saját fejlesztésű, LIBRA elnevezésű ügyviteli alkalmazás megoldása 30 éves múltra tekint vissza. A vállalat mindig igyekezett lépést tartani az informatika fejlődésével, ami jelenleg világszerte a cloud computing térnyerését jelenti, így a cég legújabb, kis- és középvállalatoknak szánt szoftvere már felhőszolgáltatásként is igénybe vehető. Ebben a szolgáltatásban nagy szerepet játszik az Invitech Kozma utcai adatközpontja is.

25 tanácsadójával és ugyanennyi fejlesztőjével a LIBRA nem tartozik az óriás cégek közé, mégis a hazai szoftver és IT iparban megkerülhetetlen résztvevő. 180 nagyvállalatot és több mint 550 KKV ügyfelet szolgálnak ki immár 30 éve, elmúlt éves árbevételük meghaladta a 1,5 milliárd forintot. A LIBRA mind a nagyvállalati, mind a KKV szektor számára képes olyan szolgáltatásokat, elsősorban szoftvereket előállítani, amelyekkel olcsóbb, gyorsabb és mindenekelőtt hatékonyabb lesz partnerei működése. A LIBRA Szoftver üzleti rendszerei már évek óta elérhetőek bérleti konstrukcióban és alkalmazásszolgáltatás (SaaS) formájában. A konstrukció lényege, hogy az alkalmazás üzemeltetését szolgáltatásként veheti igénybe egy vállalat, amelyért fix havidíjat fizet, a technikai háttérről, üzemeltetésről pedig a LIBRA gondoskodik az Invitech segítségével.

Az SaaS-hez 100%-ig megbízható háttérre van szükség

A több mint 700 ügyfél maximális kiszolgálásában az IT háttér-infrastruktúra rendkívül nagy szerepet játszik. Éppen ezért a LIBRA infokommunikációs parkját különös gondossággal kezeli. A vállalat már több éve az Invitech-el dolgozik, az internet és telefon mellett szerver szolgáltatásokat is igénybe vesznek. „Az infokommunikációs partner kiválasztásánál elsősorban az objektív szempontokat értékeltük. Úgy, mint a referenciák, ár/érték arány, rendelkezésre állási vállalások, mert ezek számszerűsíthetőek. Ami bizonytalansági faktor, például a rugalmasság a hétköznapokban, az érthető kommunikáció, a partnerség és alkalmazkodás; ezeket már csak a munka során tapasztalhatjuk meg igazán” – mondta el Korpácsi László, a LIBRA Szoftver Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Felhő alapon is megújul a LIBRA

A LIBRA új felhő alapú szolgáltatása, a LIBRA VIRTUA lényege, hogy az integrált ügyviteli és vállalatirányítási LIBRA rendszerek bevezetéséhez és használatához mindössze egy stabil internetkapcsolatra van szükség. A LIBRA modulok és a szolgáltatási csomag összeállítása a felhasználó igényeitől függ, aki a rendszerért használat alapú havidíjat fizet. Ez a szolgáltatás kizárólag úgy tud igazán hatékony lenni, ha a szerverek állandó működése és elérése folyamatosan biztosított. Ez pedig az Invitech felelőssége is.

„Úgy gondolom, megfelelő szolgáltatót találtunk, hiszen a folyamatos rendelkezésre állás mellett rugalmasan igazodnak aktuális igényeinkhez, és a legkedvezőbb árat tudják biztosítani mind szerver hosting, mind pedig szerverbérlet tekintetében” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.