{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Újabb rangos nemzetközi tanúsítvánnyal gazdagodott az Invitel

A társaság ICT fókuszú vállalati üzletága eleget tett az ISO 20000 szigorú követelményeinek

Budaörs, 2015. augusztus 26.

 

A közelmúltban újabb szakmai elismerésben részesült az Invitel: a társaság ICT fókuszú vállalati üzletága első alkalommal szerezte meg a Közép-Kelet Európában is rangosnak számító ISO/IEC 20000-1:2011 tanúsítványt. Az informatikai szolgáltatás-irányítási rendszereket minősítő tanúsítvány az Invitel ügyfelei számára nyújtott HelpDesk, szerver hosting (szerverelhelyezés) szolgáltatásaira, helyszíni IT támogatásra és távoli infrastruktúra-üzemeltetési rendszereire – azaz az üzleti infokommunikációs szolgáltatások alapvető területeire vonatkozik, és három éven keresztül érvényes.

 

„Az Invitel számára a tanúsítás elnyerése azért is fontos mérföldkő, mert jelzi, hogy megkezdett stratégiánk sikeres. Ennek az útnak egyik alappillére, hogy ICT szolgáltatásunkat nemcsak a piaccal, hanem független tanúsító szervezettel is megmérettetjük. Többek között ezért is fontosak számunkra a beszállítói partnerekkel kötött megállapodások, és ezért helyezünk nagy hangsúlyt arra, hogy a tevékenységünket nemzetközi szabványok szigorú normáin keresztül is tanúsíttassuk (ISO 20000, ISO 27001)” – fogalmazott Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.
„Meggyőződésünk, hogy ezek a külső megmérettetések jelentősen hozzájárulnak az ICT-piacon történő sikeres szereplésünkhöz, ebben erősít meg bennünket, hogy a gazdaság legkülönbözőbb területeit képviselő vállalatok választják az Invitel infokommunikációs megoldásait, ügyfeleink közt tudhatjuk többek között a Szerencsejáték Zrt.-t, az MTVA-t, vagy a Hungaroringet, és számos nagybankot is.” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

 

A minősítések egyúttal a piac felé is jelzik, hogy az Invitel mára klasszikus távközlési szolgáltatóból vezető infokommunikációs megoldásszállítóvá vált, amit az is alátámaszt, hogy a vállalat az elmúlt két évben megduplázta árbevételét az üzleti ICT-szolgáltatások értékesítése területén.
Az ISO 20000 tanúsítvány immár sokadik a rangos nemzetközi minősítések sorában, köszönhetően az Invitel folyamatos fejlesztéseinek, valamint stratégiai együttműködéseinek a legismertebb gyártókkal és fejlesztőkkel, mint a Microsoft, Oracle, HP, IBM vagy a Cisco. A vállalat nagy hangsúlyt helyez a gyártói minősítések megszerzésére, így többek között a világ legjelentősebb szoftvergyártója, a Microsoft partnereként hazánkban elsőként szerezte meg a Cloud OS Network Silver Partner, majd nemrégiben a Gold Hosting Partner státuszt.